22
januari
2019
dinsdag 22 januari 2019 / 13:30 tot 17:00, Provinciehuis, Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch

Stem je mee! voor de Brabantse Provinciale Statenverkiezingen

Op 20 maart 2019 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats.  Om uit te leggen wat verkiezingen zijn en wat er allemaal bij hoort, heeft Cubiss een programma ontwikkeld: Stem je mee!  Een spel dat gespeeld kan worden door bibliotheken en andere sociale partners met groepen laagtaalvaardige Brabanders, zodat zij meer kennis krijgen van de rol van de provincie en de verkiezingen voor de Provinciale Staten.  Om Brabantse bibliotheken hierover te informeren en te enthousiasmeren wordt een bijeenkomst georganiseerd in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.  

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld? 

Voor alle uitvoerders van het programma Stem je mee!. Denk aan bibliotheekmedewerkers, specialisten, taalhuiscoördinatoren, vrijwilligers en taalmaatjes.  

Programma

Op dinsdagmiddag 22 januari 2019 worden jullie om 13.30 uur verwacht voor: 

  • Ontvangst met (wat de provincie zelf noemt) superlekkere koffie. Of thee 
  • Korte uitleg van de provincie rondom de Provinciale Statenverkiezingen  
  • Beknopte uitleg over de waterschapsverkiezingen 
  • Training en informatie rondom Stem je mee! 
  • Overzicht van de beschikbare materialen van Cubiss en de provincie Noord-Brabant
  • Rondleiding door het provinciehuis, inclusief (onder voorbehoud) de statenzaal, de atoombunker en de 23ste verdieping (met uitzicht tot aan Rotterdam) 
  • Afsluiting rond 17.00 uur  

Elke basisbibliotheek krijgt twee exemplaren van Stem je mee!.  

Ben je erbij op 22 januari, dan kun je deze meteen meenemen. Je kunt Stem je mee! meermaals spelen. Gebruik dan fiches of snoepjes om het juiste antwoord aan te geven in plaats van een pen. Wil je meer exemplaren ontvangen, neem dan tijdig contact met ons op, dan bekijken wij de mogelijkheden.

Achtergrondinformatie Stem je mee! 

Het is belangrijk dat mensen gaan stemmen en vooral dat ze weten waarom ze gaan stemmen. Die kennis is niet bij iedereen aanwezig. Om uit te leggen wat verkiezingen zijn en wat er allemaal bij hoort, heeft Cubiss begin dit jaar in opdracht van de gemeente Tilburg een programma ontwikkeld voor de gemeenteraadsverkiezingen: Stem je mee!. Klik hier voor meer informatie en reacties van spelers. Dit programma is doorontwikkeld voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. 

Onderdelen Stem je mee!

Binnen het programma Stem je mee! zijn de volgende onderdelen opgenomen: 

De provincie: Wat doet de provincie? Waarom is de provincie belangrijk (en daarmee de verkiezingen) voor de Brabantse burgers? 

De verkiezingen: Hoe gaan de verkiezingen voor de provincie in zijn werk? Hoe kun je stemmen voor de provincie? 

Optioneel kan de bibliotheek ook het onderwerp Kiezen aan de orde stellen: Wat vind je als stemgerechtigde belangrijk? Uit welke partijen kun je kiezen bij de verkiezingen? Waar staan de partijen voor? 

Provincie Brabant

Provincie Brabant is erg enthousiast en intensief betrokken bij dit project. Als de bibliotheek doorgeeft wanneer Stem je mee! gespeeld gaat worden, bekijkt de provincie of een statenlid beschikbaar is voor achtergrondinformatie en kennismaking. Ook stelt de provincie een aantal prijzen ter beschikking voor winnaars van Stem je mee! en hebben zij interessante informatie voor de doelgroep. 

Aanmelden  

Zien we je op 22 januari 2019? Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier.  Neem eventueel je partner met wie je dit wilt organiseren mee naar de bijeenkomst, en laat die persoon zich apart aanmelden. Als je je opgeeft, gaan we ervanuit dat je komt. Graag tot 22 januari! 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement