26
september
2018
woensdag 26 september 2018 / 11:30 tot 13:00, Cubiss Sittard

Veel bibliotheken en Taalhuizen denken na over de vraag hoe ze de maatschappelijke impact (outcome) van hun (vernieuwde) bibliotheek of Taalhuis aan kunnen tonen aan gemeente of partners in het taalnetwerk. Een eenvoudige manier om dit te doen is door gebruik te maken van (visuele) storytelling.

Op 26 september organiseren we een startbijeenkomst voor geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst verkennen we de wensen en mogelijkheden op dit gebied. 

Wil je graag aanwezig zijn maar het schikt niet, neem dan contact met ons op.

Indien je je aanmeldt, gaan we uit van je komst. We hopen je te zien op 26 september! 

Eline Somers, adviseur bij Cubiss, is gespecialiseerd in het onderwerp. Zij ontwierp onder meer het instrument ‘Je leven in kaart’ voor de bibliotheken. "Het aantonen van impact is een steeds belangrijker wordend fenomeen: 'Wat is de meerwaarde van wat we doen?'. Bij het aantonen van impact gaat het om een combinatie van tellen en vertellen. Impact heeft daarmee een verhalende kant. Het aantonen van gemaakte impact is niet altijd even makkelijk. De zoektocht naar instrumenten om impact mee op te halen is in volle gang. Ook Taalhuizen zijn op zoek naar manieren om hun impact aan te tonen. Een lastige uitdaging vanwege de laaggeletterde doelgroep van Taalhuizen. Binnen deze context hebben we vanuit BiebLab Brabant een instrument ontwikkeld voor Taalhuizen waarbij Taalmaatjes zonder veel taal de verhalen van laaggeletterde op kunnen halen. Hoe dat eruit ziet en hoe we dat doen, laten we graag zien op 26 september."

Locatie

Cubiss Sittard, Mercator 1, Sittard.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement