24
mei
2022
dinsdag 24 mei 2022 / 10:30 tot 11:30, Online

Bijeenkomst Focusgroep Taalvriendelijke Bibliotheek

Op 24 mei tussen 10:30 en 11:30 uur organiseert Cubiss-BiSC een online overleg voor een op te richten Focusgroep Taalvriendelijke Bibliotheek. We roepen alle bibliotheken uit Limburg, Utrecht en Noord-Brabant op die meer willen met meertaligheid en taalvriendelijkheid om zich aan te melden. Het gesprek heeft als doel samen te kijken naar wat nou precies verstaan wordt onder een Taalvriendelijke Bibliotheek, wat jullie in de bibliotheken daarmee willen en wat jullie nodig hebben. Vanuit daar kijken we dan verder naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Bedoeld voor

De Focusgroep-bijeenkomst is bedoeld voor alle bibliotheken die iets willen met taalvriendelijkheid. We roepen deze bibliotheken op om te kijken of er ook specialisten vanuit basisvaardigheden en/of de front-office en collectie kunnen aansluiten. Taalvriendelijkheid is immers een organisatiebreed thema. Qua tijdinvestering vragen we jullie voor nu dit uurtje en de bijbehorende korte voorbereiding. Verder is de tijdsinvestering vrij in te vullen naar vermogen en behoefte.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10:30 introductie en voorstelrondje
  • 10:45 Lidy Peters, auteur van het boek ‘Talen die de school inkomen’ en voormalig intern begeleider, leesspecialist en leraar in het primair onderwijs, vertelt over de Taalvriendelijke School. Later denkt ze mee over de vertaling van de Taalvriendelijke School naar de Taalvriendelijke Bibliotheek
  • 10:55 Brainstorm m.b.v een Miro-bord
  • 11:10 Nabespreking en afsluiting
  • 11:30 Einde

Voorbereiding

Ter voorbereiding willen we je vragen of je deze korte vragenlijst wilt invullen en naar het document van Cubiss over de Taalvriendelijke Bibliotheek wilt kijken. Vanuit hier gaan we namelijk verder praten.

Oproep

Zoals al eerder vermeld: taalvriendelijkheid is een organisatiebreed thema. Denk je dat een collega uit de Front-office of met een andere portefeuille dan educatie ook mee kan praten en denken? Nodig hem of haar dan vooral uit voor dit Focusgroepgesprek op 24 mei.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het Focusgroepgesprek via onderstaande formulier. Graag tot 24 mei.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement