14 februari, 2017 - 12:00 tot 17:00
/ Seats2meet Strijp-S Eindhoven

Bijeenkomst 'Collectioneren nieuwe stijl'

Iedere bibliotheek is met zijn omgeving in gesprek over de toekomst van de bibliotheek. Een vraagstuk dat urgenter is dan ooit, gezien de voortgaande digitalisering van informatie, veranderingen in de samenleving en de terugtrekkende beweging van de overheid. Om richting te geven aan de ‘bibliotheek van de toekomst’ zijn bibliotheken zoekende. Een belangrijke vraag die daarbij wordt gesteld, is wat de rol en betekenis van de collectie is. Op 14 februari gaan we hier samen dieper op in.

Download hier het visiestuk 'Via collectie naar connectie' dat het Ministerie van Verbeelding heeft geschreven. In het stuk worden tien aanbevelingen gedaan, die je mogelijk kunnen helpen bij het formuleren van nieuw collectiebeleid en in ieder geval input geven voor een discussie hierover.

Graag gaan we hierover met elkaar in gesprek tijdens de bijeenkomst ‘Collectioneren Nieuwe Stijl’ op dinsdagmiddag 14 februari 2017. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die gezamenlijk en in cocreatie willen werken aan het collectiebeleid van hun bibliotheek, met de blik op de toekomst. 

Programma

12.00 - Lunch, netwerken en posterpresentaties Good practices

12.45 - Welkomstwoord

13.00 - Visie: Via connectie naar collectie door Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim
Presentatie van de visie 'Via connectie naar collectie',  gevolgd door een nagesprek en een praktijkvoorbeeld.

14.15 - Het museum is geen meneer meer door Errol van de Werdt
 
14.45 - Pauze, netwerken en posterpresentaties Good practices

15.15 - Worldcafé - De collectie van Collectiebeleid Nieuwe Stijl 

16.30 - Afsluiting door Erik Boekesteijn
 

UITDAGING: dien je idee in!

Hoe gaat jouw bibliotheek op innovatieve wijze met de collectie om? Cubiss wil bibliotheken met goede ideeën ondersteunen met een financiële bijdrage en door het delen van kennis en ervaring. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dien dan uiterlijk 31 januari 2017 je plan van aanpak in bij Cubiss middels dit formulier. Cubiss maakt uit de ingezonden plannen een selectie.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaand formulier aanmelden voor de bijeenkomst van 14 februari.

Kosten

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Limburg. Medewerkers van bibliotheken uit de provincies Brabant en Limburg kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos bijwonen. Voor overige bezoekers geldt een tarief van €89,-.

Locatie

Seats2meet Strijp-S Eindhoven
Torenallee 24
5617 BD Eindhoven

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Ik kom samen met een collega

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.