11
december
2017
maandag 11 december 2017 / 09:30 tot 12:30, Cubiss Tilburg

Bijeenkomst Bibliotheek & Belastingdienst

Vorig jaar hebben de Koninklijke Bibliotheek en de Belastingdienst een samenwerkingsconvenant gesloten. Dit convenant gaat over de ondersteuning van burgers bij het digitaal zaken doen met de overheid in het algemeen en de Belastingdienst in het bijzonder. Lees hier meer informatie.

Cubiss heeft vorig jaar een dialoogsessie georganiseerd voor de bibliotheken en hun maatschappelijke partners om te kijken hoe zij hun onderlinge samenwerking (verder) vorm konden geven. Vervolgens zijn verschillende Limburgse en Brabantse bibliotheken en hun maatschappelijke partners samen aan de slag gegaan. Wat is de stand van zaken nu? Welke nieuwe informatie is beschikbaar? Wat kunnen bibliotheken onderling van elkaar leren? Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op maandag 11 december van 9.30 tot 12.30 uur, afgesloten met een lunch.

Let op: de locatie is gewijzigd

De onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst aan de orde komen:

  • Rondje ervaringen van verschillende bibliotheken delen.
  • Naast het ondersteunen van burgers door spreekuren voor de belastingaangifte en/of Digitsterker-cursussen te organiseren, kan de bibliotheek ook inzetten op activiteiten rond hulp bij belastingtoeslagen. Maar hoe zit het precies met toeslagen? Brenda Jacobs-Moerland van de Belastingdienst geeft uitleg.
  • Vervolgens gaan we gezamenlijk de gang van zaken tijdens afgelopen aangifte-periode evalueren en kijken hoe we verdieping in de samenwerking binnen de driehoek maatschappelijk dienstverleners - Belastingdienst – bibliotheken aan kunnen brengen.
  • We sluiten af met een paar praktische mededelingen over de voorbereiding op de aangifteperiode van 2018.

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor deze bijeenkomst. Vanaf 9.00 uur kunt u binnenlopen. De sessie start om 9.30 uur en duurt tot ca. 12.30 uur. We eindigen de bijeenkomst met een lunch op de locatie.

Locatie

Pallandtzaal in Brasserie-Hotel Antje van de Statie, Stationsplein 1, 6001 CH Weert. Antje van de Statie ligt tegenover station Weert.

 

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.