8
mei
2019
woensdag 8 mei 2019 / 12:30 tot 15:00, Eindhoven

Beeldgeletterdheid en Taal bij jongeren

Cubiss Kenniskaravaan (Limburg & Brabant)

De leefwereld van jongeren zit vol met beelden en dat leidt tot allerlei vragen en uitdagingen. Wat is de invloed van beelden op taal? In hoeverre is het goed of slecht dat beelden in de plaats komen voor taal? Hoe motiveer je jongeren voor lezen/taal, in een cultuur die steeds meer om nieuwe media en beeldtaal lijkt te draaien? 

Dit zijn zomaar een paar vragen die professionals bezig houden. Organisatie Cinekid, die de jeugd onder andere helpt kritisch te leren kijken naar media en hun wereldbeeld te vergroten, neemt ons mee in een presentatie/workshop over de relatie tussen taal en beeld(cultuur). Je gaat zelf aan de slag. 

Voor wie?

Educatiemedewerkers (leesconsulenten en mediacoaches) vo van de bibliotheek.  

Programma

De Kenniskaravaan Beeldgeletterdheid en Taal bij jongeren is onderdeel van een breder programma voor Limburgse en Brabantse educatiespecialisten die actief zijn op en/of geïnteresseerd zijn om samen te werken met partners voor de doelgroep 12 jaar en ouder (voortgezet onderwijs (vo) en ook mbo/hbo).  

Kosten & aanmelden

Voor medewerkers van Limburgse en Brabantse bibliotheken zijn de bijeenkomsten van de Kenniskaravaan gratis toegankelijk.

aanmelden.png

 

Let op

Voorafgaand aan de Kenniskaravaan is er in de ochtend een educatief specialistenoverleg vo/12+ jaar, gevolgd door een lunch (zelfde locatie). Hiervoor meld je je (separaat) hier aan. 

 

We hopen je te mogen begroeten bij één of meerdere bijeenkomsten van de Kenniskaravaan. Wanneer je je aanmeldt, rekenen we uiteraard wel op je komst.

Tot ziens!

 

2provs.jpg

 

#CubissKenniskaravaan

 

Locatie

The Student Hotel, Stationsweg 1, 5611 AA Eindhoven.

Meer weten?
Neem contact op met: