13
oktober
2023
vrijdag 13 oktober 2023 / 9:30 tot 12:30 , Brightlands Campus Heerlen

Basistraining voor IDO-medewerkers
13 oktober 2023 - Heerlen

Het is belangrijk dat de medewerkers in het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) de informatie van de deelnemende partijen aan de Manifestgroep goed weten te vinden en zich kunnen inleven in de klant. De IDO-medewerker is tenslotte wegwijzer en doorverwijzer. Vandaar dat er meerdere trainingen worden aangeboden.

Inhoud van deze basistraining

De insteek van deze training is het oefenen met de casuïstiek van het Informatiepunt Digitale Overheid. Er wordt gekeken naar het belang van het IDO en waarom het IDO in de bibliotheek gevestigd is. De deelnemers oefenen met het opzoeken van antwoorden op veelgestelde IDO-vragen. Tijdens de bijeenkomst is een acteur aanwezig om gespreksvaardigheden te oefenen. Er is ruimte voor vragen en casussen van de deelnemers.

Voorwaarden:
Voordat je de basistraining volgt, moet je de e-learning 'Informatiepunt Digitale Overheid' afgerond hebben. Het doel van de e-learning is om de deskundigheid rond IDO van medewerkers te vergroten. De e-learning kost zes a acht uur per persoon. Om de e-learning te volgen kunnen medewerkers inloggen op Bibliotheek Campus. Zoek op Informatiepunt Digitale Overheid. 

Bedoeld voor

Bibliotheekmedewerkers en bibliotheekvrijwilligers uit Brabant en Limburg die het IDO bemensen en deze training nog niet gevolgd hebben.

Bijzonderheden

  • Deze basistraining kan alleen gevolgd worden als de e-learning Informatiepunt Digitale Overheid afgerond is.
  • De bijeenkomst vindt plaats in de Brightlands Campus in Heerlen.
  • We houden de groep klein voor maximale aandacht.
  • Dezelfde training wordt ook georganiseerd op woensdagochtend 4 en donderdagochtend 26 oktober in Tilburg.
  • Deelname aan deze training wordt betaald vanuit het project.
  • Zijn er meerdere medewerkers die deze training willen volgen? Neem dan contact op met je Cubiss IDO-contactpersoon om de mogelijkheid te bespreken om een training bij jouw bibliotheek te organiseren.

Interesse?

Aanmelden kan binnenkort via een aanmeldformulier. Bij aanmelding gaan we uit van je deelname.

Vervolgtrainingen en meer informatie

In 2023 bieden we drie IDO-trainingen (basis, privacy en a la carte) ook via inloop aan. Kijk voor alle data en meer informatie op de pagina Deskundigheidsbevordering IDO

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Brightlands Campus, Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen