12
oktober
2020
maandag 12 oktober 2020 / 11:00 tot 12:00, Online

Aan de slag met FanFiction

Ooit een boek gelezen waarvan je niet wilde dat het uit was? Vrienden geworden met personages waar je meer verhalen mee wilde beleven? Gehoopt op een andere uitkomst van de relatie tussen bepaalde karakters? Benieuwd naar het bronverhaal van je favoriete game? Of wil je graag mensen kennis laten maken met hoe groot de wereld aan verhalen is en hoe veel er op elkaar aansluiten?

Cubiss organiseert een verkenning-kennismakingssessie over het inzetten van FanFiction in de bibliotheek. FanFiction zijn verhalen bedacht door fans, die een eigen wereld op zich vormen en zo het universum van 1 verhaal vele malen vergroten. Er gaan veel liefde en vaak onuitgesproken ideeën en wensen schuil achter FanFiction. Bij zowel de makers als de lezers. Hoe kun je als bibliotheek in de wereld van een 'fandom' stappen of eigen verhalen inzetten bij het spelen van bordspellen?

Doelgroep

We richten ons tijdens deze online kennismakingssessie voornamelijk op educatiespecialisten, leesconsulenten en andere geinteresseerde medewerkers van een bibliotheek.

Stappenplan

In deze online kennisssessie gaan we aan de hand van een vijftal stappen met FanFiction in de bibliotheek aan de slag.  ​

  • Wat is je passie, je interesse en hoe vind je gelijkgezinden
  • Maak gebruik van ambassadeurs en waar vind je die
  • Hoe zorg je ervoor dat ze naar jouw bibliotheek komen
  • Welke activiteit past bij de doelgroep en binnen de mogelijkheden van de bibliotheek locatie (ga je off- of online)
  • En hoe zorg je ervoor dat ze blijven komen

Sprekers:

Locatie

Maandag 12 oktober om 11u

Online

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement