Datum

Zomerlezen

De Zomer van 2022 komt eraan! En hoe kun je een terugval in leesniveau en leesmotivatie voorkomen, als kinderen de hele vakantie niet lezen? Door Zomerlezen in te zetten!

In de vakantie is lezen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Juist voor kinderen die uit zichzelf niet zo snel een boek pakken is het ‘zomerlezen’ bedacht. De materialen kunnen kinderen een extra stimulans geven om tijdens de zomervakantie enkele boeken te lezen en te ontdekken dat lezen in de zomer ook heel leuk kan zijn. En als je goed kunt lezen, dan kun je de hele wereld aan!

Aanbod 2022

De materialen kunnen zowel gebruikt worden voor de samenwerking met scholen als in de bibliotheekvestiging om het lezen in de zomervakantie te stimuleren. Met de drukwerkbestanden kunnen bibliotheken zelf de oplage bepalen en de bestanden laten drukken. 

Er zijn twee doebladen beschikbaar: een doeblad voor de onderbouw (Zomer-Lees-Reis) en een doeblad voor de bovenbouw (Zomer-Lees-Expeditie).
Met de uitdaging om tijdens de zomervakantie 5 boeken te lezen. Onderweg komen de kinderen puzzels, raadsels en boektitels in geheimschrift tegen.

Er is een onderwijs-instructie, met tips voor het introduceren van de twee doebladen.

Er zijn ouderbrieven beschikbaar voor de onder- en de bovenbouw en een display voor in de bibliotheekvestiging. 

Als laatste zijn er twee headers beschikbaar.

Meer informatie en alle bestanden vind je onder Zomerlezen 2022.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>