Datum

En de winnaars zijn.....

Brabantse voorleeswedstrijden

Acht voorleeskanjers van de voorleeswedstrijden groep 7-8 hebben elkaar en de jury voorgelezen tijdens de Brabantse finale op 2 april. De jury onder leiding van kinderboekenschrijver Jacques Vriens had er een hele klus aan. 
Resa van Meer van Basisschool de Vendelier uit Helmond heeft uiteindelijk de Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 gewonnen. Ze las voor uit het boek Timo en de oppasninja van Lisa Boersen. Volgens de jury las Resa heel rustig voor. “Ze nam ons mee in een heel geestig verhaal. De jury heeft echt genoten van haar manier van voorlezen.” 

2e en 3e werden Julan Davids van RKBS Zeelsterhof uit Veldhoven en Juul van der Meulen van BS de Vonder uit Riel.

Daan, Fenna en Floor Read2Me! 2022.jpg

Read2Me! voorleeswedstrijd

Daan Schuurmans uit Helmond is Brabants best voorlezende brugklasser! Op vrijdagavond 8 april heeft Daan van het Carolus Borromeus College uit Helmond de Brabantse finale van Read2Me! gewonnen. Hij las voor uit het boek Vals nest van Beatrijs Peeters. De jury zei over Daan: “Een veelbelovende voorlezer die het publiek op ontspannen en eigenzinnige wijze aan zich wist te binden.” 

2e en 3e werden Fenna Fransen van Het Hooghuis in Oss en Floor van Haaren van Stedelijk gymnasium uit ’s-Hertogenbosch.

 

Voorleeswedstrijd pabo

Brabantse pabo voorleeskampioenen 2022.jpg

Fenne de Bie van Fontys Academische Pabo Tilburg heeft maandag 11 april de Brabantse finale van de Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze finale vond voor het eerst plaats in ParaDox Tilburg. Frans van der Meer (Ferry van de Zaande) was de presentator en hij maakte er een gezellige avond van. 

2e en 3e werden Merel van Strien van Fontys HKE Veghel en Kristy Gloudemans van Fontys HKE Den Bosch.

 

We feliciteren de winnaars en natuurlijk ook alle voorleeskanjers die hebben meegedaan aan de Brabantse voorleeswedstrijden.
Dank voor jullie enthousiaste deelname!!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>