28 mei 2020

En de winnaars zijn.....

Brabantse voorleeswedstrijden

De voorleeskanjers van de voorleeswedstrijden groep 7-8, pabo en Read2Me! hebben hun voorleeskwaliteiten dit jaar opgenomen. De jury van Brabant, bestaande uit jeugdauteurs Jacques Vriens, Marlies Slegers en Jolanda Horsten, heeft de filmpjes bekeken en op 27 mei zijn de Brabantse winnaars persoonlijk bezocht.
Met bloemen, bekers, confettibommen en de voorzitter van de jury!

Read2Me! voorleeswedstrijd

Brabantse voorleeswinnaar Read2Me! is Madelief van Nijnatten van het Michaelcollege uit Breda. Bekijk hier hoe we haar hebben verrast en hoe blij ze is met haar prijs!
Haar mentor: ”Fantastisch. Een meer dan terechte winnares. Ze verdient het.”

Voorleeswedstrijd pabo

Brabantse voorleeswinnaar pabo is Eva Kuipers van Pabo University TilburgKijk, weer een blije winnaar.
“Gaaf. Niet verwacht. Supervet en heel leuk!”, aldus de winnares.

Nationale voorleeswedstrijd groep 7 - 8

De Brabantse voorleeswinnaar Nationale Voorleeswedstrijd groep 7-8 heeft de beker gekregen van juryvoorzitter Jacques Vriens!
Je kunt hier meekijken. Deze voorleeskanjer is Fedde Groenevelt van Basisschool Roald Dahl uit Sint-Michielsgestel. Hij las een fragment voor uit het boek Eilanddagen van Gideon Samson. 
Jacques zei: “Fedde las ontspannen en rustig voor en nam ons mee in zijn verhaal. Door zijn manier van voorlezen wist hij de sfeer goed over te brengen.”

Winaars Brabantse voorleeswedstrijd.png

We feliciteren de winnaars en natuurlijk ook alle voorleeskanjers die hebben meegedaan aan de Brabantse voorleeswedstrijden. Dank voor jullie enthousiaste deelname!!

Bekijk de Limburgse winnaars >>