11 november 2019

Week van de Mediawijsheid #WvdM

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? De Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) staat dit jaar in het teken van de volgende vraag: wanneer kies jij ervoor om aan of uit te staan?  Hier vind je een overzicht van een aantal Cubiss producen die mooi aansluiten bij dit thema. 

E-learning ethiek

We zijn steeds afhankelijker van technologie. Wordt ons leven hierdoor beter, of zitten we te vast gekluisterd aan onze schermen? De e-learning ethiek laat je nadenken over de impact van digitale technologie in de klas. Voor leraren en mediacoaches. 

E-learning.jpgMy Media Story

Wie zit er meer op de telefoon? Jij of je ouders. In My Media Story leren brugklassers kritisch kijken naar hun mediagebruik en dat van anderen. Ga ermee aan de slag in de klas of geef het mee tijdens een ouderavond over mediawijsheid.

mediastory 1.jpg

De Mediawijsheid Meter

Zie jij door de bomen het bos meer? De Mediawijsheid Meter helpt scholen om echt aan de slag te gaan met mediawijsheid in de klas. 

MwM still 1.jpg

Magazine: Taal & Digitale geletterdheid

Wie niet goed is in taal komt vaak ook digitaal niet mee. De nieuwste editie van Mediawijs in het onderwijs gaat daarom over taal. 

CoverTaalendigitalegeletterdheid.jpg

 

Meer weten?

Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Mediawijsheid staat op www.weekvandemediawijsheid.nl 

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: