02 december 2019

Voorleesontbijt met Dribbel en de Boekstart Trommel! 

Op 11 november 2019 organiseerde de Bibliotheek Landgraaf, in samenwerking met Cubiss, een voorleesontbijt bij peuterspeelzaal De Kruimeldoos in Schinveld. Voor peuters en hun ouders begon de ochtend met een gezellig ontbijt, waarbij een medewerker van de bibliotheek een verhaal voorlas. Er was sprake van een mooie opkomst. Na het ontbijt konden de kinderen hun energie kwijt door lekker buiten te spelen.

dribbel knuffel.jpgOndertussen maakte Dribbel zich klaar voor een voorleesactiviteit, waarbij drie boekjes uit Dribbel voorgelezen werden aan de kinderen. Ze wilden erg graag knuffelen met Dribbel en daar was na afloop ruim de tijd voor.

Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen een cadeau: de Boekstart Trommel. Sommige kinderen waren meteen nieuwsgierig en keken in de trommel, anderen hielden hun trommeltje stevig vast zonder deze te openen. Ieder vond het een geslaagde ochtend!  kindje trommel.jpg

Het voorleesontbijt is de start van een aantal voorleesactiviteiten die de bibliotheek Landgraaf organiseert bij de peuterspeelzaal, om het voorlezen onder de aandacht te brengen bij ouders.

ouder.pngZo krijgen ouders een uitnodiging voor een workshop Voorlezen. De bibliotheekmedewerkers deelden tijdens het ontbijt flyers uit en maakten een praatje over de workshop met de aanwezige ouders.  

Meer weten?
Neem contact op met: