25 april 2019

Voorkom de zomerleesdip!

Gezocht: groepen 4 voor pilot zomerplacemats

Om de zomerleesdip te voorkomen heeft Cubiss een leuke set placemats ontwikkeld voor kinderen die na de vakantie naar groep 5 gaan. Op de placemats staan nieuwe verhalen geschreven door Linda Vogelesang, maar ook boekfragmenten, puzzels, knutselprojecten, recepten, een rebus en nog veel meer!

Dit jaar starten we een pilot om de werking van de placemats te testen. Hiervoor zoeken we Brabantse scholen die mee willen doen! Werk jij als leesconsulent op een Brabantse basisschool? Help ons dan door de zomerplacemats bij je contactpersonen onder de aandacht te brengen!

Brabantse basisscholen betalen tijdens deze pilot slechts €60,- (i.p.v. €125,-) voor een pakket zomerplacemats. Een pakket bestaat uit 30 blocks, voor elke leerling van groep 4 één. Een block bestaat uit 20 verschillende placemats en verleidt de kinderen om ook tijdens hun vakantie op een leuke manier met taal bezig te zijn. De kinderen krijgen de blocks vlak voor de zomervakantie als een cadeautje mee naar huis en gaan er zelf mee aan de slag. Weinig werk voor de scholen dus!

Het project Versterken taalvaardigheid richt zich op het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid in Noord-Brabant. Bij veel interesse wijzen we de pakketten toe aan scholen in wijken met een hoog percentage laaggeletterden. Ben je benieuwd hoe die percentages er in jullie gemeente uit zien? Bekijk dan de Ken uw doelgroep-analyse van jouw gemeente. Ook houden we de spreiding over de provincie in de gaten. Omdat het om een pilot gaat om de werking van de placemats te testen, verwachten we dat deelnemende scholen na de zomervakantie een evaluatieformulier invullen.

De pakketten konden tot en met 7 juni worden aangevraagd.

Help je mee om de Brabantse basisscholen enthousiast te krijgen voor deze pilot?

Ben je leesconsulent en wil je meedenken over hoe de zomerplacemats het best bij de kinderen en ouders onder de aandacht gebracht kunnen worden, neem dan contact op met Goswin Konings.

Meer weten?
Neem contact op met: