09 mei 2018

Voorbereidingen Nationale Voorleesdagen 2019 van start!

Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 worden de Nationale Voorleesdagen gehouden, waarbij het Prentenboek van het Jaar centraal staat. Cubiss ontwikkelt, zoals ieder jaar, bij dit prentenboek een veelzijdig pakket met materialen waarmee bibliotheken hun voorleesochtenden voor Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen voorbereiden en invullen.

Het Prentenboek van het Jaar is dit jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido). In dit prentenboek zitten veel aanknopingspunten voor interactie met peuters, en in het pakket van Cubiss zullen materialen zitten die helpen bij het verduidelijken van het verhaal voor peuters en kleuters en bij het spel na afloop.

harry vera.JPGDe invulling van het Voorleesdagenpakket van Cubiss wordt nog ontwikkeld. Vast onderdeel is de handleiding met voorleestips en spelletjes voor verwerking. Denk daarnaast aan een centraal onderdeel uit het verhaal, een cd met een liedje, tips en materialen om de ruimte te versieren en materialen voor spelletjes met figuren of begrippen uit het verhaal.

Dit jaar zal er in het Voorleesdagenpakket extra aandacht zijn voor ouderbetrokkenheid.

Voorintekenen? Meer informatie?

Neem contact op!

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.