28 januari 2020

Verslag werksessie Hoger Bereik 12 december 2019

Hoe vinden en bereiken we laaggeletterde NT1-ers? Deze vraag stond wederom centraal tijdens de werksessie ‘Hoger Bereik’ op 12 december 2019. Deze bijeenkomst was een vervolg op de bijeenkomst van 2 juli 2019 bij Bibliocenter. Lees hier het verslag.

Ivette Sprooten, adviseur bij Cubiss opende de werksessie met een korte terugblik op de werksessie van 2 juli 2019

Cindy Tholen, programmaleider taalbevordering van Bibliorura, vertelde over haar ervaringen rondom de inspiraties van de informatiebijeenkomst van Hoger bereik:

Ik denk dat we vooral met zijn allen aan de slag moeten. Niet meer zoveel erover praten, maar gewoon doen!

We keken naar de 2 wervingsmodellen die ontwikkeld zijn om in te zetten bij het stappenplan van de Strategiekit Hoger Bereik. Marian Janssen van KLASSE! deelde haar kennis over laaggeletterdheid in relatie met de vier profielen die door haar zijn ontwikkeld. 

Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag met camouflagecursussen. Welke cursus creëren we voor welk profiel met welk doel? De deelnemers hebben in groepjes diverse cursussen en een wervingsaanpak bedacht. In het verslag vind je enkele van deze cursusideeën. 

Aan de hand van stellingen gingen de deelnemers in gesprek over diverse uitspraken rondom laaggeletterdheid. In het verslag lees je hier meer over én geven we links naar interessante achergrondartikelen en cijfers.

In 2020 worden de energie en het delen van kennis met betrekking tot Hoger Bereik in de vorm van een ‘Stamtafel Hoger Bereik’ voortgezet.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Ivette Sprooten.

Meer weten?
Neem contact op met: