Datum

Bijeenkomst Verbinden van voorkomen en bestrijden laaggeletterdheid

Op 30 augustus 2018 vond de bijeenkomst Verbinden van voorkomen en bestrijden laaggeletterdheid plaats. Deze bijeenkomst was bedoeld voor specialisten vroegschoolse educatie en primair onderwijs  en consulenten taalhuis of volwasseneneducatie. Naast het overdragen van informatie, zijn we zelf ook aan de slag gegaan. Aanwezigen kunnen bij wijze van spreken de volgende dag een eerste (of verdere) aanzet maken tot het gezamenlijk inzetten van hun expertises. Lees hier het verslag. In het verslag vind je ook de presentaties en allerlei interessante links.

Het thema Taal en gezin, oftewel het werken met laagtaalvaardige ouders, staat in de belangstelling, zowel in Limburg als landelijk. Door kennis en expertise van jeugdspecialisten en specialisten van het Taalhuis te bundelen, kan veel effect worden bereikt in de strijd tegen laaggeletterdheid. 

Vlak voor de bijeenkomst ‘Verbinden van voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid’ op 30 augustus jl. is een eerste verkenning met  een drietal bibliotheken uitgevoerd. Het idee dat daaruit ontstond is om, bij wijze van vingeroefening, kleine kortdurende projecten in de deelnemende bibliotheken in Limburg uit te voeren. Het doel daarbij is steeds intern en/of extern de verbinding te leggen tussen de wereld van de jeugdspecialisten en die van de Taalhuizen.  We hebben geïnventariseerd wat de Limburgse bibliotheken nu al doen en er is een lange lijst van ideeën opgesteld. Deze ideeën kunnen bibliotheken als vertrekpunt voor de vingeroefeningen dienen.  

Op 26 september vindt de vervolgafspraak plaats, we nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Je kunt vrijblijvend aansluiten en daarna bekijken of je mee wilt doen. We hopen dat er zo een groep rond dit thema ontstaat met mensen die elkaar inspireren en kennis uitwisselen. 

 

Deze bijeenkomst is een gezamenlijke activiteit van de Limburgse projecten ‘Participatie en zelfredzaamheid’ en ‘Jeugd en onderwijs’.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>