17 juni 2019

Taalexpeditie

Hoe is het om niet goed te kunnen lezen? Je denkt er misschien niet eens over na. Laat staan dat je je realiseert welke effecten het heeft op je werk, je gezondheid of je financiën. Om de problematiek van laaggeletterdheid inzichtelijk te maken hebben Locks & Keys en Cubiss de Taalexpeditie ontwikkeld.

Dankzij de Taalexpeditie krijgen deelnemers op een speelse manier te maken met de vraagstukken problematiek waar laaggeletterden elke dag mee worstelen. Vergelijk het met een Escaperoom. Deelnemers krijgen maximaal 10 minuten de tijd om de code te kraken. Ondertussen moeten ze puzzels oplossen die allemaal te maken hebben met taal. Het is een spel, maar de inhoud van de aangekaarte onderwerpen met betrekking tot laaggeletterdheid is heel serieus. 

De Taalexpeditie is aan een ronde door Nederland begonnen. De expeditie is ingezet in bibliotheken, gemeentehuizen en bij bijeenkomsten over taal. Bibliotheekbezoekers, werkgevers en ook wethouders zijn positief. Al zijn ze niet allemaal ongeschonden uit de expeditie gekomen....máár ze hebben de Taalexpeditie getest en goed bevonden!

Wil je meer weten over de Taalexpeditie, wat je kunt verwachten, wat de bibliotheek regelt en wat Cubiss regelt, lees dan hier verder, of neem contact met Marit Leendertse. En voor meer achtergrondinformatie, klik hier.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: