Datum

Grip op de zomerdip

Er zijn verschillende zomerleesmethodes waarbij kinderen op een speelse, laagdrempelige manier worden gestimuleerd om ook tijdens de grote vakantie een boek te pakken of een taalspelletje te doen.

In deze storytelling-editie Grip op de zomerdip vertellen Lisette van Geel, Rob Stevens, Simone Kloet en Patrick Hamers over waarom doorlezen in de vakanties zo belangrijk is en op welke manier je dit leuk maakt voor jongeren. 

“Lezen tijdens de zomervakantie zorgt ervoor dat het leesniveau op peil blijft en kinderen na de vakantie snel de draad weer oppakken", legt Lisette van Geel uit, lees- en mediaconsulent van Bibliotheek West-Brabant.

Met een heus Zomerleesfeest werden de leerlingen van leerkracht Rob Stevens en collega’s Marijke Ribbens en Kees Rombouts van obs De Springplank en hun ouders aangespoord om mee te doen met Vakantielezen. Rob blikt terug: “We organiseerden een feestelijke bijeenkomst aan het eind van de schooldag, waarin we uitlegden waarom het zo belangrijk is om door te lezen in vakantietijd."

Simone Kloet kwam samen met haar zoon Duke (toen in groep 3) naar het Zomerleesfeest. Simone: “Duke is geen lezer, hij is meer van de cijfertjes. Uit zichzelf pakt hij geen boek. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen: zelf ben ik ook geen boekenwurm. Des te fijner was de leuke presentatie op school en de goede uitleg waarom doorlezen in de zomervakantie zo belangrijk is."

Ook Patrick Hamers, de vader van Thijs en Evy is positief over Vakantielezen en de gezamenlijke aanpak van de school en de bibliotheek. "Het tasje met boeken kwam tijdens de vakantie regelmatig voor de dag."

De eerdere edities van storytelling 2022 en 2021 vind je hier

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads