Datum

Breek de bubbel

"We zijn wel allemaal gelijkwaardig, maar we zijn gewoon niet allemaal gelijk."

In de eerste Storytelling 2022 editie Breek de bubbel vertellen Pim Lammers, Floor Bink, Anke Jagtenberg en Yvonne van Hengel over diversiteit en wat dit voor hen betekent. 

Pim Lammers is schrijver. Hij is bekend van zijn boeken als ‘Het lammetje dat een varken is’. Voor dit boek won hij in 2018 een Zilveren Griffel. "Diversiteit is zo belangrijk" aldus Pim, "het zorgt ervoor dat kinderen zich niet meer eenzaam of ‘anders’ voelen." 

MicrosoftTeams-image.png

Floor Bink werkt bij Bibliotheek Midden-Brabant als programmacoördinator educatie 0 – 4 jaar. Voor haar betekent diversiteit dat je mag zijn wie je bent.

Diversiteit zou in de ogen van Anke Jagtenberg (werkzaam bij kinderopvang ’t Kroontje in Veghel) vanzelf moeten gaan. "Dat je de diversiteit van culturen en opleidingsniveau kan omarmen en dat je niet alleen maar denkt vanuit je eigen hokjes."

Yvonne van Hengel is houdings- en bewegingstherapeut en moeder van Samba, drie jaar oud. "De kinderboeken van tegenwoordig sluiten veel meer aan op de wereld van een kind, waarin een kind ook echt kind mag zijn. Diversiteit heeft te maken met het uniek zijn van de mens."

De zes edities van de reeks Storytelling 2021 vind je hier

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads