Datum

Stap in de VoorleesExpress met Cubiss

Goed nieuws! Ga als bibliotheek aan de slag met de VoorleesExpress tegen sterk gereduceerde kosten en met praktische ondersteuning van Cubiss. De VoorleesExpress is een bekroond initiatief van SodaProducties. Twintig weken lang komt een vrijwilliger eens per week bij een taalarm gezin thuis om voor te lezen en om de ouders praktische hulp te bieden in de taalstimulering van hun kinderen. Er zijn verschillende bibliotheken in Noord-Brabant en Limburg die al succesvol met de VoorleesExpress werken. Voor die bibliotheken, maar ook voor bibliotheken die met de VoorleesExpress willen starten, hebben wij nu een mooi aanbod.

Wat houdt ons aanbod precies in? Cubiss is franchisenemer geworden voor de VoorleesExpress. Dat betekent dat bibliotheken die deelnemen de jaarlijkse vaste franchisefee en het eenmalige instapbedrag niet meer hoeven te betalen - die nemen wij voor onze rekening. Wel betalen bibliotheken nog het jaarlijkse variabele bedrag per gezin. Dit bedrag wordt echter fors lager per gezin, doordat er sprake is van een staffelkorting: hoe meer gezinnen, hoe lager het bedrag per gezin. Doordat Cubiss als één franchisenemer geldt, tellen de gezinnen van alle deelnemende bibliotheken in ons gebied mee voor deze staffelkorting. Ook bibliotheken die op dit moment zelf al franchisenemer zijn, kunnen profiteren van dit voordeel. Om deel te nemen aan de Cubiss-franchise kunnen zij contact opnemen met SodaProducties. Bij de overstap naar de Cubiss franchise krijgen ze de teveel betaalde franchisefee terug (stap je bijvoorbeeld per 1 juni over op de Cubiss-franchise, dan krijg je 7/12 van je al betaalde franchisefee over 2017 terug).

Ook inhoudelijke ondersteuning Niet alleen financieel gaan wij bibliotheken helpen om met de VoorleesExpress te starten. Wij zijn voortaan ook vraagbaak voor startende VoorleesExpresslocaties, adviseren bij fondsenwerving, organiseren trainingen voor nieuwe projectleiders en kennisdelingsbijeenkomsten voor bestaande projectleiders.

Dit aanbod wordt jullie gedaan vanuit de programma's Innovatie van de Educatieve Functie (Noord-Brabant) en Jeugd en Onderwijs (Limburg). Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op met projectleider Sanne van Heijst.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (mei 2017). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Naar overzicht Actueel en Blogs >>