12 januari 2017

Sluit je aan bij het MediaPakt

Het MediaPakt is een lerend netwerk, dat ervoor zorgt dat mediawijsheid binnen het onderwijs structureel aandacht krijgt. Organisaties die zich aansluiten bij het MediaPakt spreken af om de mediawijsheid van leerlingen (en leraren) te vergroten en elkaar daarin te versterken door samen te werken en kennis te delen. Cubiss is als initiatiefnemer aanjager en verbinder van het MediaPakt. Hieronder wordt dat duidelijk uitgelegd.

 

Regiobijeekomsten
Het MediaPakt richt zich op onderwijsinstellingen in Noord-Brabant, en bibliotheken zijn hierin belangrijke netwerkpartners. Cubiss nodigt hen uit om onderdeel te worden van het MediaPakt zodat het een (inter)actief netwerk wordt van, voor en door de aangesloten organisaties. Zowel via het online kennisplatform www.mediapakt.nl als via offline bijeenkomsten zoals regiobijeenkomsten. De eerste 3 regiobijeenkomsten zijn gepland en vinden plaats op 15 maart in Roosendaal30 maart in Tilburg  en 11 april in Eindhoven. De regiobijeenkomst wordt georganiseerd op een inspirerende locatie. Het is een interactief programma met een zeer interessante keynote spreker en volop praktische voorbeelden en -handvaten, waardoor je meteen met mediawijsheid aan de slag kunt. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te netwerken.

Sluit je aan!
Organisaties kunnen zich bij het MediaPakt aansluiten wanneer zij de ambitie hebben het thema mediawijsheid op te nemen in het schoolbeleid en er structureel aandacht aan te besteden via het curriculum. Ben je hiermee al gestart, meld je dan ook vooral aan! Natuurlijk zijn de deze organisaties in staat  én bereid is om anderen te helpen met vraagstukken rondom mediawijsheid.

Inetresse? Neem contact met ons op om jouw ambities en activiteiten rondom mediawijsheid door te nemen.

 

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: