Datum

Slimme Zorg Estafette 2022!

Kennismaking met de bibliotheek tijdens de Slimme Zorg Estafette 2022!

Van 27 januari t/m 25 februari is de Slimme Zorg Estafette (SZE). Dit evenement is een initiatief van het ministerie van VWS. Tijdens de SZE staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Dit jaar doet ook de bibliotheeksector mee en presenteert zij zich als partner bij het versterken van de (digitale) gezondheidsvaardigheden van mensen.
Voor de regio Zuid (Zeeland, Brabant, Limburg) organiseert Cubiss een online regio-sessie op 24 februari van 16:30 tot 17:30 uur.

De bibliotheek als partner

Bijna alle zorgverleners bieden slimme digitale zorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van een patiëntenportaal of videoconsult. Echter, veel mensen vinden het lastig hiermee om te gaan omdat ze onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om patiënten te ondersteunen, verwijzen zorgverleners steeds vaker door of werken ze samen met de lokale bibliotheek. De bibliotheek ondersteunt mensen die moeite hebben om informatie rondom gezondheid te begrijpen en digitale zorgtoepassingen (e-health) te gebruiken, bijvoorbeeld met workshops en cursussen. Veel bibliotheken bieden Klik&Tik-cursussen en beschikken over een Informatiepunt Digitale Overheid.

Regiosessie Zuid

Voor wie benieuwd is naar wat de bibliotheek te bieden heeft op het gebied van gezondheid en (digitale) zorg organiseren we op 24 februari om 16:30 uur een online regio-sessie tijdens de Slimme Zorg Estafette. Er worden good practices uitgelicht die volop inspiratie bieden en uiteraard is er ook ruimte voor gesprek. Zo zullen onder meer BiblioPlus en Bibliotheek Kerkrade vertellen over hun activiteiten rond positieve gezondheid.

Voor wie?

De sessies zijn met name bedoeld voor zorgverleners en gezondheidsprofessionals. Bibliotheekmedewerkers zijn ook van harte welkom om deel te nemen en mee te praten tijdens de sessie van regio Zuid, maar ook tijdens de sessies van andere regio's. Zie het overzicht van data hieronder. Attendeer zorgverleners uit je netwerk gerust op de bijeenkomst.

  • Regio Oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland): 2 februari
  • Regio West (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 8 februari
  • Regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe): 16 februari
  • Regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 24 februari

Aanmelden

Aanmelden kan hier.

Meer informatie

Wil je een bijdrage leveren aan de sessie of wil je meer informatie hebben over de SZE neem contact op met Marjan Middelkoop, via 06 209 688 78 of m.middelkoop@cubiss.nl.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>