Datum

Pak jij die nieuwe rol van community librarian?

Schrijf je in voor de opleiding - editie 4 dit najaar van start

Bibliotheken transformeren naar een brede maatschappelijke bibliotheek, waar niet het boek, maar het vraagstuk centraal staat. Dat vraagt om andere, nieuwe competenties van de bibliothecaris. Daarom ontwikkelde Cubiss de post-hbo-opleiding tot Community Librarian. In het najaar van 2020 gaat een vierde groep professionals van start. 

Editie 3 startte begin dit jaar en ging tijdens de ‘lockdown’ gewoon online door. Het werken in Teams is goed bevallen. Daarom vindt ook de 4e editie deels online plaats. De open inschrijving start in september.  We willen in het najaar startten.

Nieuwe rol

De post-hbo-opleiding van Cubiss tot Community Librarian is vormgegeven naar het gedachtegoed van ‘bibliotheekvernieuwer’ David Lankes. Je wordt in deze opleiding voorbereid op de taak om jouw bibliotheek mee te nemen in haar nieuwe rol. Je gaat in circa twintig klassikale dagdelen aan de slag met diverse thema’s, waaronder burgerparticipatie, democratisering, collectioneren 2.0, filosofie en wetenschap. Hiervoor zijn gerenommeerde gastsprekers en docenten gevraagd.

The mission of librarians is to improve society through facilitating knowledge creation in their communities.

David Lankes, 2011

 

 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor professionals uit de bibliotheeksector die willen werken aan de kennis en vaardigheden van de community librarian. Een hbo-bachelordiploma is voor alle deelnemers een vereiste.

Informatie

Meer informatie over de opleiding vind je op de website van OnderwijsNext. 

Heb je nog vragen? Neem contact op met David Bull.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>