28 maart 2019

Rupsje Nooitgenoeg bestaat 50 jaar!

Wat is er diverser dan het leven van een rups? Hij begint als ei, wordt een rups, eet zich vol, wordt een pop en daarna een prachtige vlinder. Hét boek dat dit fenomeen, al vijftig jaar lang, op een fantastische manier voor kinderen verbeeldt, is Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. Soms moet je gewoon blijven bij het bekende! 

Omdat Rupsje Nooitgenoeg al vijftig jaar bestaat, heeft Cubiss samen met uitgeverij Gottmer een feestpakket ontwikkeld. Daarmee wordt Rupsje Nooitgenoeg in de bibliotheken goed in het zonnetje gezet.

Het is een pakket waarmee een bibliotheek eenvoudig een feestelijk ouder-kind-bezoek rond het voorlezen van dit boek kan organiseren, met alle materialen die daarbij nodig zijn: kleurrijke materialen om de bieb te versieren, een stapel kleurplaten en maskers voor de kinderen, folders voor de ouders en natuurlijk een handleiding voor de bibliotheek.

Er zijn ook communicatietools beschikbaar om bijvoorbeeld ouders of kinderdagverblijven uit te nodigen en een aankondiging op je eigen website te maken. Deze tools staan op de website. 

Tijdens het bezoek is de diversiteit aan activiteiten heel hoog: het verhaal wordt voorgelezen, ouders en kinderen spelen samen spelletjes, er wordt naar een filmpje gekeken, kinderen kunnen met hun ouders kleuren of knutselen…. En dan is er ook nog een folder om mee te geven met tips om thuis nog meer met Rupsje Nooitgenoeg te doen. 

Dit feestpakket is in een beperkte oplage geproduceerd: op = op! Dus grijp snel je kans en bestel het complete pakket via de webshop van Cubiss

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (maart 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

 

Meer weten?
Neem contact op met: