12 december 2019

Terugblik Co-Lab 2019 - een reis

Op 14 november 2019 maakten we een inspirerende reis langs bibliotheekinnovaties in Limburg én Brabant. Bibliotheken en hun partners lieten in deelsessies zien wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan.   

Vier bibliotheken deelden hun ervaring rondom impact. Was je niet bij het Co-Lab? Kijk dan naar de handige impact toolkit waar je uit kunt putten. 

Ook frisse denkkracht kwam op de reis voorbij; in iedere bibliotheek spelen vraagstukken waar geen gemakkelijk antwoord op is. Samen met studenten, ondernemers en medewerkers van de bibliotheek kwamen we dankzij innovatieve technieken op onverwachte oplossingen. 

Er werd een interessante discussie gevoerd rondom klantdata en ethiek. Wat moet je verzamelen en wat kun je er vervolgens mee? 

Bibliotheken zijn ook werkgever, Verschillende generaties hebben verschillenden wensen en verwachtingen in hun werk. Om meer begrip voor elkaar te krijgen is het belangrijk om hierover te praten. Dat deed men volop tijdens de bijeenkomst. 

En wat voor een soort leiderschap heb je nodig in een netwerk(organisatie)? Deelnemers van deze sessie moesten hiervoor elkaar als netwerk gebruiken en konden een externe hulplijn inschakelen. 

Kortom, er was genoeg te bespreken tijdens deze geslaagde reis! Wil je een stukje meereizen? Bekijk hier de foto's en de verslagen.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (december 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

 

Meer weten?
Neem contact op met: