Datum

Op naar een fantastisch voorleesjaar!

Verrassingspakket voor Limburgse en Brabantse locaties VoorleesExpress

Als je blij bent met een samenwerking en de behaalde resultaten, dan is het belangrijk om dat te benoemen. Daarom ontvingen alle Limburgse en Brabantse locaties van de VoorleesExpress afgelopen week een nieuwjaarspakket.

Met dit pakket spreken we onze waardering uit naar de coördinatoren van de verschillende locaties. Daarnaast bevat het pakket verschillende materialen die de vrijwilligers kunnen meenemen naar de gezinnen waarin zij voorlezen, namelijk een setje boeken (gedoneerd door BOL.com), maskers om zelf in te kleuren en praatplaten. De praatplaten kunnen ingekleurd worden door de kinderen, maar dienen ook als startpunt van een gesprekje tussen vrijwilliger en kind. Of ouder en kind natuurlijk!

De praatplaten zijn breder inzetbaar dan enkel voor de VoorleesExpress en kunnen onderaan deze pagina gedownload worden. Print ze op A3 en laat ons vooral weten wat je er mee gaat doen! (Mail naar Goswin Konings of Marloes Antens).

Laaggeletterdheid voorkomen

De nieuwjaarspakketten zijn bekostigd vanuit de projecten Innovatie van de educatieve functie en Versterken taalvaardigheid in Brabant en het project Jeugd & Onderwijs in Limburg. Deze provinciaal gesubsidieerde projecten hebben onder andere als gezamenlijk doel het terugdringen van laaggeletterdheid. Waar we eerst vooral focus hadden op het bestrijden van laaggeletterdheid, komt er nu steeds meer aandacht voor het voorkomen van laaggeletterdheid. De VoorleesExpress is een mooi voorbeeld van het project dat bijdraagt aan het voorkomen van laaggeletterdheid.

Cubiss is regio-coördinator voor de VoorleesExpress in Brabant en Limburg. Wil je meer informatie over de VoorleesExpress of ben je benieuwd wat er bij komt kijken als je een locatie start? Neem dan contact op met Marloes Antens.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads

Bestanden
Praatplaat tot 4 jaar (pdf, 2.22 MB)
Praatplaat 4 tot 8 jaar (pdf, 2.79 MB)