Datum

Online magazine Lees Lezer Leest! 

Jongeren in de wereld

Er is meer aandacht nodig voor lezen, leesbevordering, leesplezier en leesmotivatie in de kinderopvang en het onderwijs, om zo de (digitale) geletterdheid van jeugd en jongeren te vergroten. Ook dit jaar verschijnen er drie online magazines Lees Lezer Leest!.

Editie 2022

De eerste editie van 2022 is het magazine Lees Lezer Leest! - Jongeren in de wereld, Je leest het magazine via deze link.
In dit magazine lees je meer over hoe lezen in de breedste zin van het woord jongeren helpt een plek in de maatschappij te vinden. Leesvaardigheid is een basisvoorwaarde voor jongeren om mee te doen. Om een plekje op te eisen in de samenleving. Nu en straks, als volwassene. Leesbevordering is een maatschappelijke opgave waarin onderwijs en bibliotheken een belangrijke rol spelen. Samen stimuleren we plezier en motivatie voor lezen. 
Ook deze editie heeft een LeesWijzer die de lezer helpt bij het delen van relevante content met zijn/haar samenwerkingspartners en stakeholders.
Veel kijk- en leesplezier!

Edities 2021

In 2021 zijn drie magazines Lees Lezer Leest! verschenen met verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips:

  • editie jongeren & voortgezet onderwijs,
  • editie kinderen & basisonderwijs en
  • editie het jonge kind

Je vindt de magazines via deze link.

Denk mee!

Heb je inspiratie voor de volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads

Bestanden