Datum

Online magazine Lees Lezer Leest! 

Editie Meertaligheid

"Laten we op een andere manier naar lezen kijken, in de kinderopvang en onderwijs. Niet alleen vanuit het Nederlands, maar vanuit de kracht van meertaligheid."

In de vijfde editie van het online magazine Lees Lezer Leest! staat meertaligheid centraal. Je leest er bijdragen van onder andere schrijver en illustrator Marit Törnqvist, taalwetenschapper Sharon Unsworth, directeur VoorleesExpress Anne Heinsbroek en meerdere bibliotheken.

In Nederland wonen 2,5 miljoen mensen die naast het Nederlands zijn op gegroeid met een andere taal. Het is belangrijk dat er aandacht is voor de taal die kinderen en jongeren thuis spreken, want taal is onderdeel van ons zijn.
Meertaligheid wordt vaak in de probleemhoek gestopt, terwijl talen elkaar juist kunnen versterken. Het magazine helpt ons om op een andere manier naar lezen te kijken. Niet alleen vanuit het Nederlands, maar vanuit de kracht van meertaligheid. Ook de rol van de bibliotheek en het onderwijs hierin komt aan bod in deze vijfde editie van het online magazine Lees Lezer Leest!. 

Het magazine Lees Lezer Leest! - Meertaligheid lees je hier.

Ook deze editie heeft een LeesWijzer die de lezer helpt bij het delen van relevante content met zijn/haar samenwerkingspartners en stakeholders.

Eerder verschenen:
Lees Lezer Leest! - Jongeren in de wereld
Lees Lezer Leest! - Het jonge kind
Lees Lezer Leest! - Kinderen & basisonderwijs
Lees Lezer Leest! - Jongeren & voortgezet onderwijs

Je vindt deze edities hier. Met verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips.

Heb je ideeën voor eventuele volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>