Datum

Online magazine Lees Lezer Leest!

Editie Bruggenbouwers

‘Meer gelijkheid creëren betekent in ongelijkheid investeren’

In deze zevende editie van het online magazine Lees Lezer Leest! staan de bruggenbouwers centraal. Deze editie gaat over bruggen slaan, zoeken naar verbinding. Daarvoor heb je bruggenbouwers nodig, die constructief naar elkaar toe werken.

Leesbevordering is een maatschappelijke opgave waarin bibliotheken en onderwijs gezamenlijk optrekken. Samen stimuleren we plezier en motivatie voor lezen. En door die bruggen te slaan, versterken we elkaar. Maar wie zijn die bruggenbouwers? En hoe dragen ze bij aan meer gelijkheid in de samenleving?

In dit magazine lees je meer over hoe lezen in de breedste zin van het woord kinderen en jongeren helpt een plek in de maatschappij te vinden.

Met bijdragen van onder andere radio- en televisiemaker, schrijver en spreker Karim Amghar, Sylvie Dhaene en Simon Bequoye van Iedereen Leest en illustrator Martijn van der Linden. 

Het magazine Lees Lezer Leest! - Bruggenbouwers lees je hier.

Ook deze editie heeft een LeesWijzer die de lezer helpt bij het delen van relevante content met zijn/haar samenwerkingspartners en stakeholders.

Eerder verschenen:

Lees Lezer Leest! - Leesprofessional
Lees Lezer Leest! - Meertaligheid
Lees Lezer Leest! - Jongeren in de wereld
Lees Lezer Leest! - Het jonge kind

Je vindt deze edities hier. Met verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips.

Heb je ideeën voor eventuele volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads