Datum

Online innoveren lukt!

Uitkomsten Innovatie Boosterdag

Voor ons was het ook een experiment. Werken de Frisse Denkkracht sessies die we vorig jaar hebben gehouden ook online? Het antwoord: jazeker! Op 28 mei organiseerde BiebLab de eerste online Innovatie Boosterdag. Samen met Ynnovate gingen we aan de slag met vier vraagstukken van bibliotheken. En ook nu kwamen we weer tot verrassende antwoorden. 

De Bibliotheken Aanzet en Theek5 hadden een gezamenlijke vraag: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de bibliotheek rijk wordt? Beide zijn bezig met het onderzoeken van gratis lidmaatschappen. Maar hoe kunnen bibliotheken de weggevallen inkomsten opvangen? Via allerlei creatieve wegen werden concepten bedacht die geld kunnen opleveren. Bijvoorbeeld een businessclub, waarbij andere bedrijven de bibliotheek ook (financieel) steunen.

Bibliotheek De Kempen wilde hun DigiLab aantrekkelijk maken voor veertig plussers. In een sessie met vijftien mensen uit alle hoeken van het land kwamen verschillende ideeën. Denk hierbij aan Pop-up labs bij buurtbarbecues of bij het zwembad. Maar ook een borrel waar mensen kennis delen. 

Biblitoheek Dommeldal wilde beter aanvoelen wat er leeft in de omgeving zodat ze daar hun programmering beter op kunnen afstemmen. Deze bibliotheek bedacht ondermeer een podcast en een smoothie-boot die over de Dommel gaat varen met verschillende vertegenwoordigers uit de gemeenschap.

Biblio Plus wilde van ouders mediawijze superhelden maken en bedacht een virtuele biebmedewerker die alle vragen kan beantwoorden. Ook verzonnen ze een EHMBO koffer die kan worden ingezet bij media-ongelukken.

De bibliotheken gaan de komende maanden hun ideeën verder uitwerken. 

innovatie booster dag deelnemers in beeld.png

Meer weten over deze sessies? Neem dan contact op met Lonneke Jans

Lees alles over de sessies die we in 2019 gehouden hebben

Naar overzicht Actueel en Blogs >>