Datum

Break Your News; online en actueel

Break Your News is een interactief lesprogramma, waarmee de leerlingen in circuitvorm aan de slag gaan met spellen om zo te leren wat nepnieuws is en hoe het te herkennen.

Nepnieuws is veel in het nieuws. Het is lastig om goed onderscheid te maken of het uit te moeten leggen. En zeker niet leuk!
Met Break Your News kun je al spelenderwijs met leerlingen uit de brugklas aan de slag om samen met hen door de wereld van nepnieuws te gaan.

Blijf actueel

Nepnieuws maakt gebruik van de nieuwste technieken om zo actueel te blijven, maar vooral ook om mensen te laten klikken. Break Your News blijft net zo actueel als het nepnieuws, door voorbeelden van clickbait, hoaxes en andere vormen van nepnieuws te verzamelen op een eigen platform: BreakYourNews.nl

ByNn.png

Informatief platform

Met het live gaan van het BYN-platform zit je met Break Your News altijd bovenop het nieuws: verse filmpjes, headlines, Tweets en meer. Daarnaast is het een uitstekend startpunt om met het Break Your News lescurriculum te beginnen. Bibliotheek Venlo heeft een succesvolle pilot gedraaid, waarbij (media)leesconsulenten, leerkracht en leerlingen superenthousiast waren!

Klik, lees en deel

Ga zelf aan de slag met Break Your News, neem een kijkje op het nieuwe platform. Kijk naar de mogelijkheden om het in de klas in te zetten en neem contact op als je vragen hebt (ondersteuning).
Wij staan altijd open voor "leuke" (nep)nieuwstips!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>