Datum

Meld je aan voor de nieuwe ronde van het Lerend Netwerk

In Oktober start de nieuwe ronde van het Lerend Netwerk. Met het Lerend Netwerk gaan bibliotheekdirecteuren/bestuurders bouwen aan hun eigen rol als leider en aan de bibliotheek van de toekomst. In een groep gelijkgestemden gaan ze gezamenlijk leren en werken in een programma dat ze zelf vormgeven. Leiderschapsinstituut de Baak begeleid het leerproces van de deelnemers. Het lerend netwerk is ontwikkeld op initiatief van de drie POI's Cubiss, Rijnbrink en Probiblio onder de vlag van SPN. 

Opbouw Lerend Netwerk

In opdracht van de SPN en met subsidie van de provincie Noord-Brabant hebben de projectleiders van Cubiss, Probiblio en Rijnbrink het leiderschapsprogramma in samenwerking met de Baak ontwikkeld. Met als belangrijkste doel: kennis en expertise in de branche verbinden. Er zijn designsessies geweest samen met bibliotheekdirecteuren om het programma op te stellen. Hieruit bleek dat er behoeften was aan afstemming over complexe strategische vraagstukken en het verbinden van de al aanwezige kennis en expertise.

Het resultaat is het Lerend Netwerk. Een programma opgedeeld in drie delen: persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling op organisatieniveau en complexe omgevingsstrategie. Het lesprogramma is niet dichtgetimmerd. Het is een raamwerk waarin de deelnemers veel ruimte hebben om zelf te bepalen welk thema ze willen exploreren en uitdiepen.

"Er zijn al zoveel visiestukken en leiderschapsopleidingen, maar van elkaar leren was er nog niet in deze vorm. Met het Lerend Netwerk hebben we de mogelijkheid om een beweging te starten en samen meer verandering voor elkaar te krijgen” - Marieke Hezemans, adviseur leiderschap bij Cubiss

Inschrijven open

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de tweede ronde van het Lerend Netwerk. Meer informatie en de link naar de inschrijving vind je op de website van de SPN. Daar vind je ook een artikel over de ervaringen van de deelnemers in het eerste Lerend Netwerk.

Heb je vragen over het Lerend Netwerk? Of wil je in contact komen met deelnemers van de eerste editie? Neem contact op met Marieke Hezemans via m.hezemans@cubiss.nl

Naar overzicht Actueel en Blogs >>