02 oktober 2020

Nieuw aanbod Mediaopvoeding: Kleintje (digi)taal en de Babbelbox

De vernieuwde versie van Kleintje (digi)taal, een mediaopvoedingtraining voor pedagogisch medewerkers, is vanaf nu beschikbaar voor bibliotheken die de training willen benutten voor kinderopvangorganisaties in hun werkgebied.  Daarnaast introduceren we de Mediaopvoeding Babbelbox: een gratis toolkit die bibliotheken handvatten geeft om het gesprek over mediaopvoeding. 

Kleintje (digi)taal bestaat naast een e-learning module uit een inspirerende startbijeenkomst en coaching door de bibliotheek. Inmiddels hebben de eerste train de trainer sessies plaatsgevonden. Tijdens deze sessie (max. 3 uur) gaan we dieper in op de nieuwe opzet van Kleintje (digi)taal. 'De train de trainer sessie was heel inspirerend”, aldus Marfa Vermeulen, mediacoach in de Bibliotheek Eindhoven. ’”We hebben met ons team ook meteen gekeken waar we het aangereikte al snel kunnen inzetten. Dat wordt tijdens de Media Ukkie Dagen, op een 'corona' proof manier.”

"De train de trainer sessie was heel inspirerend", aldus Marfa Vermeulen (mediacoach Bibliotheek Eindhoven)

 

Totaalaanpak Mediaopvoeding

Kleintje (digi)taal werd in 2017 ontwikkeld door Bibliotheek De Lage Beemden. In het voorjaar van 2020 is de training door Cubiss inhoudelijk geüpdatet. Daardoor past het bij de Totaalaanpak Mediaopvoeding waarbij (voor-)lezen, kijken, spelen en doen (met en zonder scherm) centraal staan.

Mediaopvoeding Babbelbox

Ook lanceerden we deze herfst de Mediaopvoeding Babbelbox. Deze biedt bibliotheken handvatten om in gesprek te gaan en blijven met kinderopvang, onderwijs en ouders. Kinderopvang en onderwijsorganisaties kunnen de Babbelbox ook zelf inzetten richting ouders. De kern van de Babbelbox wordt gevormd door 40 stellingen en dilemma's rondom mediaopvoeding die je als bibliotheek in verschillende settings (zowel online als offline) kan gebruiken. 

Meer weten over de Kleintje (digi)taal of de Mediaopvoeding Babbelbox?

Neem contact op met Katia van Bommel via k.vanbommel@cubiss.nl 

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (oktober 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: