22 september 2020

Coco vliegt uit het nest, ze kan het!

Van 20 t/m 30 januari 2021 staat de achttiende editie van De Nationale Voorleesdagen op de planning. Cubiss heeft, zoals ieder jaar, bij het Prentenboek van het Jaar een veelzijdig pakket met materialen ontwikkeld waarmee bibliotheken hun voorleesochtenden voor Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen voorbereiden en invullen. Dit jaar staat het boek Coco kan het! centraal. Je kan 'm nu bestellen!

Het belang van voorlezen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel plezier!

Coco kan het!

Vandaag is de dag dat het kleine vogeltje Coco het nest uit moet vliegen. Maar ze durft niet. Wat als het niet lukt? Dan valt ze heel hard op de grond! Maar wat als het wel lukt? Dan kan ze samen met haar vriendjes mooi vormen vliegen. Mama weet wel hoe ze dit aan moet pakken. Maar of dat allemaal goed gaat..?

Centraal in het Voorleesdagenpakket staan de knuffel van Coco, het kostuum van Coco’s moeder en het nest waarmee je het verhaal tot leven brengt.

coco 3.jpg

In de praktijk

Bij aankoop van dit product lees je in de bijgeleverde handleiding hoe je het groepsbezoek met het kinderdagverblijf kunt voorbereiden en uitvoeren. Ook zit er een kleed bij het product met het nest daarop gedrukt. De voorlezer kan daarop gaan zitten tijdens het voorlezen. We geven stap voor stap aan hoe het boek voorgelezen kan worden. Ook minder ervaren voorlezers kunnen hiermee direct uit de voeten. 

Daarnaast staan er tips in over de inrichting van de voorleesruimte en voor spelletjes en liedjes na afloop. De kinderen gaan natuurlijk ook zelf aan de slag: ze bewegen op de muziek en ze doen spelletjes met Coco. Ook dit jaar is er weer speciale aandacht voor het betrekken van ouders bij de voorleesochtend. Wat kan het kinderdagverblijf daar aan doen, en hoe stimuleer je ouders na afloop ook zelf voor te lezen? De kinderen krijgen een eenvoudig doe-boekje mee met o.a. tips over voorlezen. Met de spelletjes en de kleurplaat in het doe-boekje kunnen ze met hun ouders nog lekker verder spelen.

Bestellen?

Het Voorleesdagenpakket is in een beperkte oplage gemaakt. Je kunt het product vanaf nu bestellen. Je hebt het dan midden december in huis. Op = op! 

Klik hier om het product te bestellen!

Wil je meer weten over het voorleespakket? Mail dan naar webshop@cubiss.nl of bel naar 013 465 6700.
Of wil je inspiratie over hoe je je eigen Coco kunt knutselen, klik dan hier!

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (oktober 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: