11 januari 2021

Nationale Voorleesdagen in coronatijd: hoe dan?

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er weer volop wordt voorgelezen aan kinderen. Maar het zal toch niet zo zijn dat dat vervelende coronavirus hier nu ook al roet in het eten gaat gooien? Want ja, het gezamenlijke Nationale Voorleesontbijt in de klas op 20 januari wordt natuurlijk moeilijk. Zo ook al die andere toffe voorleesactiviteiten op school, de kinderopvang of in de bibliotheek. Is er dan niets mogelijk? Natuurlijk wel! Het wordt alleen dit keer wel even puzzelen…. Coco kan het…!

Verleng of verplaats de periode met voorleesactiviteiten

Veel activiteiten kun je prima online organiseren. Natuurlijk bereik je daarmee niet iedereen. Bijvoorbeeld omdat de drempel naar een digitale activiteit voor sommigen te hoog is. En ook voor kinderen is online slechts next best.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een voorleesontbijt of -middag te verplaatsen naar een latere datum, waarop je wel fysiek kunt voorlezen. Juist voor de doelgroep van de allerkleinsten is de interactie tijdens het voorlezen zo belangrijk en zo leuk. Dat die activiteit niet precies tijdens de campagneperiode van de Nationale Voorleesdagen valt, daar zullen de meeste kleintjes wel geen last van hebben….

En wil je je activiteit écht tot een voorleesfeest maken, maak dan gebruik van het product dat Cubiss speciaal voor deze voorleesdagen heeft ontwikkeld. Kijk daar ook onder het kopje ‘downloads’ voor teksten voor bibliotheken om in te zetten op social media. Handig!

Hieronder nog andere tips en ideeën uit het veld:

Meer weten?
Neem contact op met: