Datum

Mini camouflageworkshops: tussenstap naar cursus Basisvaardigheden

Vanuit het Limburgse project Leven Lang Ontwikkelen hebben we 4 mini camouflageworkshops ontwikkeld, met als doel een laagdrempelig bereik van de doelgroepen NT1 en NT2. Daarbij hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk op de actualiteit in te spelen.

Ongemerkt worden taal-, reken-, en digivaardigheid van de cursisten vergroot, waardoor de workshops een prima tussenstap kunnen zijn naar een cursus Basisvaardigheden.

De workshops bestaan uit een handreiking voor de begeleiders en een werkboek voor de deelnemers en duren met pauze ongeveer 1,5 tot  2 uur. Ideaal om bijvoorbeeld uit te voeren tijdens een Taalcafé.
 

Slim en voordelig door de supermarkt

Alles in de supermarkten wordt alleen maar duurder. Veel mensen moeten elke euro 2x omdraaien! Maar hoe werken al die verschillende soorten kortingen in de supermarkt? Om mensen wegwijs te maken in het oerwoud van kortingen en de valkuilen daarbij hebben we deze workshop ontwikkeld. De workshop helpt NT1 en NT2 deelnemers inzicht te krijgen in de prijzenstrategieën van de supermarkten. En met name hoe zij daarbij zo voordelig mogelijk hun boodschappen kunnen doen.

Waar het vooral om draait is: hoe kun je ongemerkt iemands taal-en rekenvaardigheid vergroten door middel van deze mini workshop.

Gek op je supermarkt-app

Steeds meer supermarkten maken gebruik van een app. Deze apps worden gebruikt om persoonlijke aanbiedingen te genereren, kassabonnetjes op te slaan en zegels te sparen. Maar hoe werken die apps nu allemaal? En welke data verzamelen die supermarkten daarvoor van ons? Daarbij wordt alles in de supermarkten alleen maar duurder. Veel mensen moeten elke euro 2x omdraaien! Om mensen wegwijs te maken in het oerwoud van apps en de valkuilen daarbij hebben we deze workshop ontwikkeld. De workshop helpt NT1 en NT2 deelnemers inzicht te krijgen/houden van hun aankopen in de supermarkten. En met name hoe zij door het gebruik van de supermarkt-apps zo voordelig mogelijk hun boodschappen kunnen doen.

Waar het vooral om draait is: hoe kun je ongemerkt iemands taal- reken- en digivaardigheid vergroten door middel van deze mini workshop.

Slim besparen in huis

Alles wordt duurder. Ook water, gas en stroom. Veel mensen moeten elke euro 2x omdraaien! We geven tips zodat de deelnemers in huis op eenvoudige manieren kunnen besparen op water, gas en stroom.
Waar het vooral om draait is: hoe kun je ongemerkt iemands taal- en rekenvaardigheid vergroten door middel van deze mini workshop.

Nederlandse ditjes en datjes

Deze workshop hebben we met name ontwikkeld voor NT2 deelnemers. We geven inzicht in Nederlandse gebruiken en gewoonten, typisch Nederlands eten en drinken en belangrijke Nederlandse dagen.

Waar het vooral om draait is: hoe kun je ongemerkt iemands taalvaardigheid vergoten en inzicht geven in Nederlandse gebruiken en gewoonten door middel van deze mini workshop ‘Nederlandse ditjes en datjes’.   

Slim en voordelig door de drogist

Alles in de drogist wordt alleen maar duurder. Veel mensen moeten elke euro 2x omdraaien! Maar hoe werken al die verschillende soorten kortingen bij de drogisterijen? Om mensen wegwijs te maken in het oerwoud van kortingen en de valkuilen daarbij hebben we deze workshop ontwikkeld. De workshop helpt NT1 en NT2 deelnemers inzicht te krijgen in de prijzenstrategieën van de drogisterijen. En met name hoe zij daarbij zo voordelig mogelijk hun inkopen kunnen doen.

Waar het vooral om draait is: hoe kun je ongemerkt iemands taal-en rekenvaardigheid vergroten door middel van deze mini workshop.

Wil jij ook aan de slag met deze mini camouflageworkshops? Neem dan contact op met Ivette Sprooten of Loes Steens, adviseurs Basisvaardigheden bij Cubiss Limburg.

Slim en voordeling door de supermarkt
Gek op je supermarkt-app
Slim besparen in huis
Nederlandse ditjes en datjes
Naar overzicht Actueel en Blogs >>