13 juli 2021

Met Read2You naar Read2Me! (2021-2022)

Het tweede coronajaar; het tweede jaar thuisonderwijs, gesloten bibliotheken en afgelaste activiteiten. Ook de Voorleeswedstrijd Read2Me! moest gepauzeerd. We konden dit jaar dus niet op zoek naar de beste voorlezer van de brugklas.

Maar we kunnen jongeren wél helpen om betere (voor)lezers te worden. Daarom ontwikkelt Cubiss in opdracht van Stichting Lezen en in samenwerking met schrijver Koos Meinderts een uniek aanbod voor scholen, dat ingezet kan worden in de brugklas: Read2You. Deze Lessenreeks laat brugklassers luisteren, schrijven, lezen en voorlezen. In de korte multimediale lessenreeks staat het boek Stapelbedbroers van Koos Meinderts centraal. De vier lessen zetten docenten naar eigen inzicht en op verschillende momenten in de klas in.

In deze compacte lessenreeks luisteren jongeren naar een deel van het verhaal, voorgelezen door de schrijver. Staan ze stil bij het schrijven van een verhaal en hoe een auteur dat doet. Leren ze meer over het kiezen en lezen van boeken. En ontdekken ze hoe je goed kunt voorlezen. Daarmee is Read2You direct een opmaat voor de volgende voorleeswedstrijd Read2Me!, die in november/december op de scholen start.

Het aanbod is gratis beschikbaar via de website.

Read2You en Read2Me zijn projecten van Stichting Lezen en worden uitgevoerd door Cubiss.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ingrid de Jong.

Meer weten?
Neem contact op met: