02 oktober 2020

Meer doen met 'En toen'?

De Kinderboekenweek van 2020 is achter de rug. Met het thema ‘En toen’ brengen boeken geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Door heel het land werden vele coronaproof activiteiten georganiseerd. Wil je binnen het onderwijs nog meer doen met dit thema? Dan hebben we 2 passende producten voor je.

Van 30 september t/m 11 oktober 2020 werden er allerlei activiteiten door heel het land georganiseerd. In Goes vond er een heuse vossenjacht plaats waardoor kinderen kennismaakten met de Goese geschiedenis. Ook waren er schrijfwedstrijden, was er een kindercollege van Martine Letterie, was er een tentoonstelling Kinderen met een ster waar kinderen centraal stonden die in Kamp Westerbork hebben geleefd en waren er nog veel meer activiteiten georganiseerd door bibliotheken.

Wil je als onderwijs nog meer doen met het thema ‘En toen’? Bekijk dan eens onze producten Retrolezen en Tijdjagers

RetrolezenCubiss_Retrolezen-a.jpg

Retrolezen is een perfect instrument voor in de klas, thuis en in de bibliotheek om ouderbetrokkenheid en leesbevordering te stimuleren. Met Retrolezen worden kinderen nieuwsgierig gemaakt naar de tijd van hun ouders. Bestel het hier!

Tijdjagers

Cubiss-Tijdjagers-04.jpgTijdjagers is een spel dat leerlingen van groep 7 en 8 enthousiast maakt voor historische jeugdboeken. Het doel is om de boodschap te ontcijferen, met aanwijzingen uit de historische jeugdboeken. Leesbevordering is met Tijdjagers een kinderspel. Bestel het hier!  

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (oktober 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Meer weten?
Neem contact op met: