19 maart 2020

Media Ukkkie Dagen gaan door

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april gaan gewoon door. Juist nu is het belangrijk dat jonge gezinnen de weg vinden naar praktische tips en handig materiaal over mediaopvoeding, benadrukt Mediawijzer.net. 

Veel kinderen zullen deze dagen extra lang achter het scherm zitten (en daar volop van genieten). Maar als ouder of opvoeder wil je straks weer soepel terugschakelen naar de 'gewone' situatie. Hoe kun je als opvoeder in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt? Hoe wissel je het leren en spelen met en zonder tablet af? Waar beleven ouders en ukkies samen plezier aan?

Veel van de 100+ Media Ukkie Dagen-activiteiten zijn in verband met het coronavirus geannuleerd of uitgesteld. Gelukkig zijn er veel digitale alternatieven. De online bibliotheek blijft open, er is gratis lesmateriaal voor kleuters beschikbaar en er komen lijstjes met mediawijze activiteiten voor ukkies voorbij. Cubiss brengt deze dagen een nieuwe editie van Mediawijs in het Onderwijs uit waarin mediaopvoeding centraal staat. 

De presentatie van het nieuwe Iene Miene Media-onderzoek naar het mediagebruik van jonge kinderen vindt eveneens online plaats. Ook met jouw organisatie kun je meedoen. Bijvoorbeeld door digitaal hulp te bieden bij veelgestelde vragen en herkenbare opvoed-dilemma’s. Juíst nu. Deel je ook jouw tips & tools?  Laat het weten via info@mediawijzer.net en haak digitaal aan op de #MUD20.

 

Meer weten?
Neem contact op met: