10 december 2015

Makersonderwijs: leren door te maken

Maak het helemaal met de Cubiss MakersBuzz in 2016

Zelf dingen bedenken, maken, ontdekken en leren; bij voorkeur samen met anderen. Op school, bij de bibliotheek. Dát is de Cubiss MakersBuzz.

Makersonderwijs
Eind 2014 nam de Tweede Kamer de Motie Makersonderwijs ‘Leren door te maken’ aan. Het makersonderwijs heeft dankzij deze ontwikkeling inmiddels een zichtbare en permanente plek in het onderwijs van alle niveaus. Hierdoor kunnen leerlingen, ongeacht hun onderwijsniveau, hun talenten (verder) ontplooien en ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om leerlingen én docenten te inspireren en beter voor te bereiden op de 21e eeuw. Het makersonderwijs is een krachtige manier om invulling te geven aan mediawijsheid en de 21e eeuwse vaardigheden. En de bibliotheek is hierin een logische partner voor het onderwijs. Zéker met de Cubiss MakersBuzz.

ACTUEEL-makersbuzz-crew-mediawijsheid.jpg

Ervaringen
Afgelopen anderhalf jaar heeft de Cubiss MakersBuzz tientallen bibliotheken, festivals, evenementen en scholen bezocht, in Brabant, Limburg en ook andere provincies. Duizenden leerlingen van basis- en middelbare scholen hebben deelgenomen aan de workshops en lesprogramma’s van de Cubiss MakersBuzz. Op school of bij de bibliotheek.
Het resultaat: niet alleen mooie 3-D prints of creatieve greenscreen filmpjes, maar vooral leerpret en verwondering met kreten als ‘wauw’ en ‘ooohh’, rode koontjes, enthousiaste docenten, en vaak weer een boeking van de Cubiss MakersBuzz voor het volgend jaar…!

Een schoolbezoek van De Makersbuzz is een ongekend succes!  Het zorgt voor 100% actief lerende en betrokken kinderen die enthousiast kennismaken met moderne technieken!
Dirk-Jan Hoekman – directeur Oranje Nassauschool (basisschool) – Veen

Tourschema 2016
De eerste boekingen voor het nieuwe jaar staan al in de agenda…maar er is nog plek…!  Brabantse bibliotheken krijgen in 2016 de mogelijkheid om de Cubiss MakersBuzz twee keer in te zetten samen met het onderwijs. Dit kan op school, of bij de bieb. Voor organisaties buiten Brabant die de Cubiss MakersBuzz in willen zetten maken we graag een offerte op maat. In overleg ‘maken’ we het mogelijk.

De Cubiss MakersBuzz biedt de bibliotheek de kans zich vernieuwend en als logische partner op het gebied van mediawijsheid voor het onderwijs op de kaart te zetten. En onderwijsinstellingen zijn verzekerd van een leerzame, inspirerende en energieke makersdag.

Het enthousiasme van de kinderen is zo fantastisch om te zien en te ervaren!
Anita Koekkoek - Informatiemakelaar De Bibliotheek CultuurPuntAltena

Contact
Dus: wil je ook in 2016 de blits maken met de Cubiss MakersBuzz en een onvergetelijke en leerzame dag organiseren, voor kinderen (en docenten!)? Neem dan contact met ons op via makersbuzz@cubiss.nl. Of check het tourschema en kom eens langs!

 

Dit is een artikel uit de Cubissness van december 2015. Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: