10 april 2019

Makers on Tour in volle gang

Wat wordt de nieuwe bestemming van het roze kasteel van het vroegere Land van Ooit? Hoe bouw je een huis dat je later makkelijk kunt verplaatsen? Leerlingen van De Nieuwste School uit Tilburg en het Hooghuis uit Oss zijn op dit moment volop bezig met Makers on Tour. Een project van Cubiss waarbij mavo of vmbo leerlingen aan de slag gaan met een vraagstuk van een Brabants maakbedrijf.

Het doel van Makers on Tour is om leerlingen de mogelijkheden van (digitale) media en technologie te laten ontdekken. Maakbedrijven krijgen een frisse blik op vraagstukken die binnen het bedrijf spelen. Ook maken ze kennis met mogelijke toekomstige werknemers en dragen ze een steentje bij het vergroten van digitale geletterdheid in het onderwijs. Het traject is ontwikkeld door Cubiss en is mogelijk gemaakt het provinciale programma Taal en Media en een bijdrage van Fonds 21. 

Design Thinking 

Cubiss vindt het belangrijk dat kinderen leren maken. Het stimuleert de creativiteit. Ze leren machines en apparaten begrijpen en daardoor kritisch te denken. 21e eeuwse vaardigheden die hard nodig zijn in de toekomst.  Makers on Tour is gestoeld op de design thinking methodiek.  Tijdens het traject komen leerlingen in aanraking met onderzoek, prototyping, testen en presenteren.  

Magazine en toolkit 

In de eerste helft van 2019 zijn er drie edities van Makers on Tour.  Aan het einde van het traject  delen we de resultaten in een magazine. Hierbij komt ook een toolkit zodat je als school en bibliotheek zelf met Makers on Tour aan de slag kan.

Meer weten?
Neem contact op met: