08 november 2018

Makers on Tour

Makers on Tour daagt 3e jaars vmbo-leerlingen uit om een oplossing te zoeken voor vraagstukken van Brabantse maakbedrijven. Het doel is om leerlingen de mogelijkheden van (digitale) media en technologie te laten ontdekken. De eerste editie gaat begin 2019 van start.  Makers on Tour is onderdeel uit van het provinciale programma Taal en Media en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds 21.

Tijdens Makers on Tour gaan leerlingen op bezoek bij een bedrijf. Ze krijgen een rondleiding en  horen welk vraagstuk binnen het bedrijf speelt. Daarna gaan ze vier lesdagen lang op zoek naar een antwoord.  Tot slot presenteren de leerlingen tijdens een korte pitch hun oplossing aan een jury. Dit kan op het bedrijf zijn of in de lokale bibliotheek.

Mes snijdt aan twee kanten

Bij Makers on Tour snijdt het mes aan twee kanten. Voor vmbo-leerlingen is het kans om kennis te maken met de praktijk. Daarnaast leren ze nieuwe vaardigheden die belangrijk zijn in de 21e eeuw, zoals mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en creatief denken. Maakbedrijven krijgen een frisse blik op vraagstukken die binnen het bedrijf spelen. Ook maken ze kennis met mogelijke toekomstige werknemers en dragen ze een steentje bij aan maakonderwijs. 

Meedoen? 

In 2019 vinden drie edities van Makers on Tour plaats.  Wil je meedoen? Scholen kunnen zich nog aanmelden. 

 

Vul dit formulier in en we bellen je snel terug voor meer informatie

 

 

 

Contactgegevens
Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.