09 oktober 2020

Let's get digital!

Door het coronavirus moe(s)ten we allemaal online. Bijeenkomsten, programmering; het vroeg en vraagt inspanning van ons allemaal. We hebben een handig stappenplan gemaakt over online bijeenkomen op een makkelijke manier, dat we graag met jullie delen. Ook heeft Cubiss 10 inspirerende voorbeelden van online programmeren bij bibliotheken verzameld en gebundeld.

Online programmerenBrochure online programmeren.jpg

Door het coronavirus moesten bibliotheken hun programmering aanpassen. Hoe doe je dat? Welke bestaande programma’s kunnen ook online worden aangeboden? Zijn er leuke ideeën? 

Cubiss heeft 10 inspirerende voorbeelden van online programmeren bij bibliotheken verzameld en gebundeld in een handig boekje. Alle initiatieven zijn uniek van karakter, maar ze zijn stuk voor stuk bedoeld om te verenigen, verbinden en inspireren. Lees, leer en veel plezier met het zelf verder inspirerend (online) programmeren. Klik hier!

Cubiss Stappenplan Online BijeenkomenStappenplan Online bijeenkomend.jpg

In Limburg zijn Stamtafels opgezet: bijeenkomsten op locatie waarbij ontmoeting en kennisdeling centraal staan. De eerste Limburgse Stamtafel vond net voor de lockdown plaats. Voor de volgende Stamtafels moesten we halsoverkop overschakelen naar online. Alle bijeenkomsten van Cubiss moesten digitaal. En gedurende de maanden ontwikkelden onze bijeenkomsten zich tot informatieve en geslaagde online bijeenkomsten. De aanpak, tools en geleerde lessen hebben we verpakt in een handig stappenplan en dit delen we graag met jullie. Zo kan iedereen op een makkelijke manier online bijeenkomen. Lees hier verder!

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (oktober 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: