05 augustus 2019

Lerend Netwerk voor leiders van bibliotheken

De rol van bibliotheken in een divers maatschappelijk landschap is aan het veranderen.

Het Lerend Netwerk is een programma voor leiders van bibliotheken die voorop willen lopen in de transitie van de bibliotheek. Het programma is in samenwerking met de Baak ontwikkeld voor de SPN door Cubiss, Probiblio en Rijnbrink. 

Voor en door deelnemers gevormd

In 'Lerend Netwerk 1' is een eerste groep van twaalf bibliotheek-leiders aan de slag gegaan om hun organisatie en de branche vooruit te helpen met kennis, inzicht en ervaring. Dit Lerend Netwerk is geen kant en klare cursus, maar wordt voor en door de deelnemers gevormd.

Deelnemers hebben actief invloed op de inhoud en brengen eigen lokale vraagstukken in. Dit alles wordt professioneel begeleid door trainers van de Baak.

Haak aan!

Grijp jij de kans om je eigen rol als leider te versterken door samen leren, ontwikkelen en werken aan complexe strategische vraagstukken? Maak dan alvast je interesse kenbaar voor deelname aan het Lerend Netwerk 2. De tweede lichting start eind 2019 / begin 2020.

Ervaringen deelnemers

Gio van Crey (directeur-bestuurder Noord Oost Brabantse Bibliotheken) en Herman Horst (directeur-bestuurder de Bibliotheek Midden-Brabant), deelnemers van Lerend Netwerk 1, vertellen over hun ervaringen.

 

Meer weten?
Neem contact op met: