07 maart 2019

Lerend netwerk van start

Op 10 april ging de eerste lichting van het Lerend Netwerk van start.  In dit Lerend Netwerk delen directeuren en bestuurders van bibliotheken kennis en ervaring over de transitie van hun bibliotheek.  Er doen vier Brabantse en twee Limburgse bibliotheken mee. In totaal zijn er 13 deelnemers uit het hele land.

De rol van bibiliotheken is aan het veranderen. Dat vraagt om andere vaardigheden van bestuurders. Ze hebben vaak met veel verschillende partijen te maken in een divers maatschappelijk landschap. Het Lerend Netwerk is geen kant en klare cursus met  een vast programma.  Deelnemers hebben actief invloed op de inhoud en brengen eigen lokale vraagstukken in.  

Het Lerend Netwerk is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Brabant voor bibliotheekinnovatie toegekend aan Cubiss Brabant. Het programma is in samenwerking met De Baak ontwikkeld voor de SPN door Cubiss, Probiblio en Rijnbrink en wordt in 2019 uitgevoerd onder de vlag van SPN.

Wil je meer weten? Of heb je interesse om je aan te melden bij de volgende lichting?  Neem dan contact op met Marieke Hezemans.

 

 

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: