21 januari 2019

Lerend Netwerk: leiden in verandering

De bibliotheek is in transitie en dat vraagt veel van bibliotheek bestuurders. Wil jij jouw kennis, inzicht en ervaring delen met collega’s die voor dezelfde uitdaging staan? Zodat je elkaar vooruit kunt helpen? Dan is het Lerend Netwerk dat SPN samen met leiderschapsinstituut de Baak ontwikkelde de plek voor jou. Begin 2019 start de eerste lichting. Je kunt je nog tot 1 maart inschrijven.  

Herkenbaar?

Als je naar een cursus of training gaat, leer je vaak het meest van de gesprekken in de wandelgangen en de pauze. Ervaringsverhalen van collega’s, die vaak tegen precies hetzelfde aanlopen als jij. Of juist mooie oplossingen hebben waar jij nog niet aan had gedacht. Het Lerend Netwerk stoelt op deze gedachte. Het is dan ook geen kant en klare cursus met theoretische lezingen. Deels ligt het programma vast maar daarnaast hebben de deelnemers ook actief invloed op de inhoud. Zodat het Lerend Netwerk aansluit op jouw specifieke vraag en behoefte.

Voor wie?

Het Lerend Netwerk is voor bibliotheekdirecteuren/ bestuurders die voorop willen lopen in de transitie van de bibliotheek. Jij bent de komende jaren verantwoordelijk voor complexe strategische vraagstukken. Je hebt te maken met veel verschillende partijen in een divers maatschappelijk landschap.

Programma

het Lerend Netwerk is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Brabant voor bibliotheekinnovatie toegekend aan Cubiss Brabant. Het programma is in samenwerking met De Baak ontwikkeld voor de SPN door Cubiss, Probiblio en Rijnbrink. Het programma wordt in 2019 uitgevoerd onder de vlag van SPN.We starten met een intakegesprek en een kick-off sessie. Verder nemen we de AEM-cube af, dit is een test die inzicht geeft in wat jouw optimale bijdrage in een veranderende organisatie is. Daarna volgen zeven Lerend Netwerk bijeenkomsten waarin verschillende vormen van leiderschap aan bod komen. Van persoonlijk leiderschap tot de rol van netwerkregisseur. Je hebt op verschillende momenten in het programma de mogelijkheid collega’s en netwerkpartners mee te nemen en mee te laten leren. Zo kun jij ook anderen mee laten profiteren van dit traject. Naast de sessies zijn er nog drie reflectielabs waarin je samen met jouw persoonlijke coach van de Baak de voortgang bespreekt.

Resultaat

Na afloop hebben zowel jij als jouw bibliotheek een forse stap gezet in de transitie. Ook ben je gegroeid in jouw rol als leider in deze verandering. Deze ervaringen leggen we natuurlijk vast. Er komt een Boek der Veranderingen van de Bibliotheek. Hierna voegen ook de volgende groepen hoofdstukken aan dit boek toe. Zo wordt het Lerend Netwerk steeds groter en kan iedereen van elkaars ervaringen leren.

Aanmelden

Graag nodigen we jou uit om onderdeel te worden van het Lerend Netwerk. Schrijf je snel in. Dat kan tot 1 maart. Hierna hoor je snel of je kunt deelnemen. Dit hangt af van plekken die beschikbaar zijn per provincie en een intakegesprek. 

Meer lezen en aanmelden kan op stichtingspn.nl/Lerend-Netwerk

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: