Datum

Leesbeesten en Luistervinken

Samen met RadioRakkers  is Cubiss gestart met een nieuwe podcast voor en door kinderen. In Leesbeesten & Luistervinken gaan kinderen in gesprek met hun favoriete kinderboekenschrijven. Ons doel is dat meer kinderen met plezier gaan lezen. Want wie meer leest, leest beter en wordt daardoor beter in taal.   

“Lezen is ontzettend leuk, als je maar het juiste boek vindt” legt schrijver Paul van Loon uit in de eerste aflevering. Zelf werd hij als leraar in opleiding gegrepen door Max en de Maximonsters. Het is dan ook niet verwonderlijk dat griezelboeken zijn genre werd.  

Lesbrief voor thuis 

Cubiss maakte ook een lesbrief om in de klas met de podcast aan de gang te gaan. Maar nu de meeste kinderen thuisonderwijs krijgen hebben we deze lesbrief aangepast. Ouders en kinderen kunnen nu samen met de opdrachten aan de slag. Zo brengen we nog meer leesplezier in huis. 

Volgende podcast 

Inmiddels zijn we druk bezig met de tweede aflevering. Deze krijgt een andere vorm dan de eerste. We kunnen natuurlijk niet op locatie opnemen. De kinderen en schrijvers zullen ieder vanuit hun eigen huis meedoen.  

Meer weten?  

www.leesbeestenenluistervinken.nl 

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (april 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Naar overzicht Actueel en Blogs >>