Datum

Student als leerkracht, een goede klik

Vier studenten (1e en 3e jaars) en twee stagiairs van de ICT opleiding van Gilde in Roermond, hebben bij Bibliocenter Weert een leuke en succesvolle ochtend als leerkracht van Klik&Tik, veilig online, afgerond. Deze praktijkervaring was voor de studenten een leerzaam onderdeel in hun opleiding en voor de bibliotheek een geslaagde pilot.

Samen leren

Het was voor iedereen een leerzame ervaring. De Klik&Tik deelnemers waren blij met de interactie. De studenten gaven de deelnemers echt opdrachten en zo werd er meer samen gekeken naar wat het probleem is, hoe het eruit ziet, en hoe het op te lossen - of te voorkomen.

Voor de instructeurs was het mooi - en leerzaam - om te zien hoe de studenten - jongeren - de stof uitleggen aan de deelnemers - toch wat ouder. Waarbij de instructeurs de studenten weer op weg helpen met een presentatie geven en de connectie maken met de deelnemers.

Voor de studenten is aan de slag buiten het leslokaal een grote toegevoegde waarde. Niet alleen een presentatie houden, maar ook de interactie en de improvisatieskills die ze daarmee moeten gebruiken.

Leren in de bieb

Voor Bibliocenter Weert was dit een geslaagde pilot. Het biedt ook meteen de mogelijkheid dit als blauwdruk te gebruiken om zo op andere locaties ook studenten in te zetten bij Klik&Tik cursussen in de bibliotheek. Voor bibliotheken in zuid Limburg zal er gekeken worden welke studenten van Vista College ingezet kunnen worden.

Het Cyberweerbaarheidsteam wat bij de pilot betrokken was, gaat aan de slag met het verder uitwerken van een draaiboek. Vragen, vast aanmelden en meer weten, neem contact op met Dionne Klein.

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>