04 mei 2020

Kinderpodcast Battle van start

Wie maakt de beste podcast die past bij het thema van de Kinderboekenweek? Samen met Kinderpodcasts Nederland en Hogeschool de Kempel organiseert Cubiss de Kinderpodcast Battle. Een podcastwedstrijd voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Arend van Dam, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk neemt plaats in de jury.

De Kinderpodcast Battle daagt kinderen uit om aan de slag te gaan met een podcast over geschiedenis. Daarmee sluit de wedstrijd aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ De jury (kinderboekenschrijver Arend van Dam, podcastmaker Lisa Roozen en Anne van Buul) beoordeelt de podcasts in drie categorieën: groep 5 tot en met groep 8. Ook het publiek mag online meestemmen.

KPB beeld en logo.jpg

Taalvaardigheid en mediawijsheid

Podcasts voor kinderen winnen snel terrein. Het beluisteren van een podcast is waardevol, maar kinderen leren nóg meer als ze zelf een podcast maken. Ingrid de Jong projectleider Mediawijsheid bij Cubiss: “Het prikkelt de creativiteit, stimuleert mondelinge vaardigheden en vergroot de woordenschat. Een radiostudio of ingewikkelde apparatuur is niet nodig. Kinderen kunnen gewoon met hun telefoon, computer of tablet aan de slag.”

Leesbeesten & Luistervinken

Voor de winnaars is er een rol weggelegd in Leesbeesten & Luistervinken een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8. Ook krijgen ze een workshop radio maken van RadioRakkers.

Infomeer scholen en jeugdleden

Wil jij de scholen in jouw werkgebied en de jeugdleden van jouw bibliotheek op de hoogte brengen van de Kinderpodcast Battle? Fantastisch! Deel het op de website, in je nieuwsbrief of op social media. En stimuleer je kinderen om op een andere manier verhalen te vertellen, de geschiedenis in te duiken én bezig te zijn met taal!

Meer weten?

Kijk op kinderpodcastbattle.nl

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: